Илчев обяви окупацията на СУ за шантаж

Илчев обяви окупацията на СУ за шантаж | StandartNews.com

София. Ректорът на Софийския университет професор Иван Илчев се срещна с протестиращите студенти.

След срещата той заяви: "Искам да ви кажа, че вътре в Университета има не повече от 10 души, от които не всички са студенти в Софийския университет. Един от тези трима, с които се видяхме, единият е завършил университета преди две години, тоест не е студент, другият е учил в Англия и само един, всъщност, се оказа, че в момента е магистър в Университета", заяви Илчев пред БНР.

Той каза, че няма намерение да подава оставка заради окупацията."Тези десет души ли. Недейте така, моля ви. Имаме общо събрание през март. В правомощията на общото събрание, това е по правилника на университета, е това да стане на общото събрание", заяви проф. Илчев.

"В момента това, което се прави, е реално шантаж, който си играе със съдбата на хиляди студенти, тъй като в момента започва сесията. От понеделник започват очните занятия на студентите - задочници. Има занятия усилени за студенти по "Еразъм", тоест за чужденци. Във вторник и сряда трябва да бъдат предавани документите по акредитацията на две професионални направления, от които зависи съдбата на тези професионални направления, а документацията е в Университета", допълни още проф. Илчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай