И в Бойчиновци се събраха на протест да си искат влаковете

И в Бойчиновци се събраха на протест да си искат влаковете | StandartNews.com

Бойчиновци. Жители на общините Бойчиновци, Монтана и Медковец се събраха в неделя на гарата в Бойчиновци, за да протестират срещу отмяната на влаковете. Протестът ви е справедлив, обяви кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев. Не е нормално хората от селата да не могат да дойдат до общинския център, до който друг транспорт няма, каза той. Председателката на инициативния комитет Галя Здравкова заяви, че най-бедният регион в Европа се лишава от най-достъпния транспорт – влаковете. Тя предложи парите за обновление на автопарка на депутатите да бъдат дадени за закупуване на нови мотриси и вагони. Представител на железничарския синдикат от Мездра сподели, че в дните след отмяната на влакове ученици висят по гарите и студуват. Жена от града се оплака, че работи в Монтана като шивачка и след работа вместо да се прибере в 18 часа трябва да чака влак до 20 часа.

Влак на спирка Пали лула минава в 5 часа сутрин, но кой пътува с този влак? И да дойдем в Бойчиновци, трябва да чакаме до 9 часа, докато отворят разните служби, споделиха жители на селото.

Още по-тревожно е положението в село Медковец. И учители в местното училище, и служители на общината от Лом и Монтана идват със сутрешния влак. Сега ще пристигат към обяд, което означава, че не могат да изпълняват задълженията си. Много хора от селото всеки ден тръгват към Лом, където се намират съда, прокуратурата, полицията, бюрото по труда и други служби. Сега губят удобната си връзка.

Спрете унижението на собствения си народ, написаха в декларация протестиращите в Бойчиновци. Тя ще бъде изпратена на премиера Бойко Борисов и на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, обясни Галя Здравкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай