И Перник на протест срещу акушерката Емилия

И Перник на протест срещу акушерката Емилия | StandartNews.com

И в Перник граждани организират протест срещу акушерката Емилия Ковачева, която би новородено бебе. С искане за максимална ефективна присъда за деянието, протестиращите ще се съберат на 3 май в 13 часа пред Съдебната палата. По същото време протести ще има и в други градове на страната.

Инициативата е гражданска, протестът е мирен, а целта е както да се покаже съпричастност и подкрепа на Никол и нейното семейство, така и да не се позволи случаят да се потули. Не сме застраховани, че подобно нещо може да се случи на всеки от нас, коментираха майки, заявили през социалната мрежа участие в протестните действия с призив и други хора да ги подкрепят. Тези дни се разбра, че бащата на битата Никол има дете от предишен брак, което живее с майка си в Перник.

Сред гласовете за справедливо наказание за Ковачева, която е уволнена незабавно и е с повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство на 4-дневното бебе, се чуват и такива, които искат да се разбере защо все пак е станал злощастният случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай