И ловците влизат в битка с крадци

МВР иска да ползва видеонаблюдението на частните фирми срещу бандити

И ловците влизат в битка с крадци | StandartNews.com

София. И ловците ще бъдат впрегнати в битка с крадци и местни рекетьори, научи "Стандарт".

Ловните дружинки по места често си купуват къщи, където ловуват. Така те могат да помагат на полицаите с информация за крадци или рекетьори. МВР ще инициира тази седмица срещи с представители на охранителния и застрахователния бизнес.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев ще поиска от частните гардове сътрудничество в борбата с престъпността. За целта се очаква полицията да може по-лесно да получава информация от сигналите на частните охранители. Много често самите фирми първи пристигат на мястото на дадено престъпление или стават свидетели на такова, докато правят своя обход. Именно заради това МВР очаква те да помагат на униформените. Едно от нещата, които ще поиска МВР, е да има достъп до видеонаблюдението, с което разполагат фирмите, за да могат да се следят по-големи територии от страната.

На срещата със застрахователите се очаква МВР да поиска съдействие във връзка с увеличението на кражбите на коли, където е отчетен ръст от 13% миналата година. Най-много се крадат луксозни автомобили в столицата. Именно заради това и заради домовите кражби МВР ще се обърне към застрахователите, които имат поглед над престъпленията и понякога дори сами правят разследвания за дадени престъпления.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай