И БЧК се отзова на призивите за помощ в Приморско

И БЧК се отзова на призивите за помощ в Приморско | StandartNews.com

София.  Екипи на Българския червен кръст (БЧК) вече са се отзовали на призивите за помощ на пострадалите от наводненията в Приморско.

Два екипа на БЧК оказват помощ на пострадалите в Приморско. Единият екип е за оказване на психологична помощ на пострадалите, а вторият екип изяснява щетите от проливните дъждове, обяви председателят на Българския червен кръст Христо Григоров пред "Фокус".

По думите му, няма жертви от щетите, станали вследствие на обилните валежи в Приморско, заради което реките Ропотамо и Дяволска са прелели.

„Нещата в Приморско са под контрол, но има материални щети. Хубавото е, че времето върви към подобряване и вярваме, че водата ще се оттече до утре, което ще ни даде възможност да навлезем в районите, пострадали по-тежко от наводнението", каза Григоров и допълни, че това бедствие е пореден знак за това, че не бива да се прави шега с природата.

„Не трябва да позволяваме незаконни строителства и сеч. Не трябва да позволяваме реките и деретата да стават сметища", обясни той и каза, че това е поуката, която би трябвало да си вземем от наводненията, на които станахме свидетели през последно време.

„Държавата трябва да се заеме много сериозно с този въпрос", допълни още Христо Григоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай