И адвентистите се обявиха срещу „София Прайд"

И адвентистите се обявиха срещу „София Прайд" | StandartNews.com

София. „Съюзът на църквите на адвентистите от седмия ден в България" също се обявиха срещу провеждането на „София Прайд", след като с подобно изявление излязоха и от Светия синод на Българската православна църква.

„Като християни, адвентисти от седмия ден в България, желаем да изразим нашето дълбоко безпокойство относно провеждането на поредния гей-парад в София", се казва в съобщението.

Според адвентистите такъв тип прояви са в контраст с християнския светоглед и традиционните морални ценности.

„Те подкопават устоите и авторитета на семейството, като съюз между мъж и жена, така както е описан на страниците на Библията. Не можем да приемем легитимирането и налагането на еднополовата ориентация като нещо нормално в обществото, както и подкрепянето на мероприятия от типа на гей-парада, които имат за цел да демонстрират начин на живот разрушаващ основната тъкан на обществото, а именно семейството", смятат още от църквата.

Адвентистите посочват, че всяко човешко същество е ценно в Божиите очи, но не би трябвало да се утвърждава хомосексуализма и да се насърчава разрастването му чрез подобни обществени прояви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай