Художничка разпродава картините си, търси спасение от коварна болест

Художничка разпродава картините си, търси спасение от коварна болест | StandartNews.com

Художничката от Варна Розалина Налбантова организира благотворителна изложба, на която разпродава картините си. Целта й е да събере средства за лечение на тумор на стомаха, открит й в напреднал стадий преди няколко месеца. За лечение в България са й необходими 30 000 лв., а в клиниката на Герсон, Унгария, още 7000 еу.

Благотворителната изложба ще започне в 11 часа на 31 октомври във фоайето на Фестивален и конгресен център и ще продължи до 17 ч на същия ден. Съорганизатор на изложбата е сдружение „Възход за Варна".

Розалина Налбантова е на 39 години. Живее сама на квартира във Варна. Освен като художник, до преди 4 месеца работи и като модел. Заради болестта в момента не може да упражнява професията си и няма доходи.

Преди да научи страшната диагноза, тя самата се занимава с благотворителност. Сега обаче тя се нуждае от помощ. „За съжаление лечението по здравна каса не ми предлага нищо, освен палиативни грижи - дали защото съм изтощена след интервенцията, или защото ме смятат за неспасяем за традиционната медицина случай. За това се нуждая от средства, за да проведа терапия и да остана жива", казва Рози. Тя е благодарна на Господ, защото смята, че вече живее втори живот. Преди около два месеца заради процеса в стомаха получава запушване на жлъчните пътища и спешно е оперирана.

„В тези тежки времена на много хора им е трудно да отделят голяма сума за благотворителност, но ГОЛЕМИТЕ СЪРЦА съществуват", убедена е Рози.

Можете да се включите в онлайн базара във Фейсбук в нейна полза: https://www.facebook.com/groups/1051885788179714/. Идеята е различни вещи, които по една или друга причина човек е престанал да ползва, да бъдат предложени за продажба, а сумата да бъде дарена в полза на Розалина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай