Вторник,

Хотелиер ограничи досъпа до кея в Равда

От: Администратор -
1971
Хотелиер ограничи досъпа до кея в Равда
A
A
A

Бургас. Спорът между собственика на хотел в Равда и Националната спортна академия за територия в Равда добива все по-големи размери.

Хотелиерът е оградил достъпа до кея със стена, потвърди мениджърът на водно-учебната база Христо Константинов за БГНЕС.

"Там, където имаше метални платна и временна ограда, вече има бетонна ограда, налята, която се кофрира. Инвеститорът е задължен да осигури път на НСА през своя имот до стоманения кей и буната. Само, че този път може да минава през Силистра или през Варна. Нашият път сега се затваря", каза доц. Константинов.

На 26 март съдът не взе решение за влизане във владение на НСА, за което имаше решение на Върховния касационен съд. Причината бе съдия–изпълнителят Наско Георгиев, който отложи делото с няколко дни, защото от 2012 г. има нови собственици на хотела, част от който попада на спорния парцел от 2.660 дка.

Новият притежател "Акротирия Инвестмънт" трябва да докаже своята собственост, това ще трае до една година, каза Христо Константинов.

"Така или иначе, въводът ще бъде осъществен, но вече в реални и идеални части. Тъй като ние имахме осъдително решение и изпълнителен лист спрямо "Империал Бул Тръст" и реститутите, а сега присъединяваме и новия собственик", добави доц. Константинов. 

Скандалът за имота избухна на 11 април 2012 година, когато се стигна до сблъсъци, след като студенти се опитаха да спрат багерите.

Малко след това бизнесмен от Несебър купува земята, за която от НСА разбират след завеждането на делото и чакат съдът да определи правата на реалния собственик. Така казусът остава неизяснен.

Днес вече на терена има построен четириетажен хотел, който е на самия бряг и в него са продадени апартаменти. Сградата блокира достъпа на НСА до спортните съоръжения и затруднява учебния процес, алармират от учебното заведение.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Нса Спор Равда

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички