Хитов сериал стартира по НОВА. Ето го и сюжета

Хитов сериал стартира по НОВА. Ето го и сюжета | StandartNews.com

„Обичам Владо Карамазов”, призна актрисата Теодора Духовникова по време на преспрожекция на новия сериал „Есента на демона”, продължение на „Дяволското гърло”.

Той започва на 29 февруари по Нова телевизия, а в главните роли отново са Духовникова и Карамазов като Мия и Филип. Двамата този път тръгват по следите на масов убиец във Велико Търново, а сюжетът се забърква от ритуално убийство на кръст, точно като при Исус. Духовникова специално благодари на гримьорката Анна Андреева, която трябвало да работи с много литри изкуствена кръв, а Милошев побърза да успокои, че красавецът Карамазов нарочно е състарен за снимките.

Неговият герой Филип е напуснал полицията и се пристрастил към алкохола, докато работи като пазач в театъра. Мия обаче е все така секси и в прекрасна физическа форма, която й позволява да бяга боса по тесните калдъръмени улички на старата столица. Освен Духовникова и Карамазов, които помним от сезон №1, всички актьори за нови, а сред тях са прекрасната Ирмена Чичикова, Рая Пеева и водещият на „Игри на волята” Димо Алексиев. Той играе търновски полицай заедно с Христина Апостолова, а техен шеф е Мариан Вълев-Куката.

Всяка роля е мислена за определен актьор и това си личи чудесно от добрата им и правдива игра. Действието е много динамично, развиващо се на Царевец, Трапезица, църквата „Свети 40 мъченици” и още знакови места в Търново, като зрителите могат да видят дори част от спектакъла „Звук и светлина” още в първия епизод. Градът изглежда много красив през обективите на операторите Иван Вацов и Николай Бекярски.

Специално трябва да отбележим и името на сценариста Иван Спасов, който като възпитаник на Класическата гимназия умело забърква древна християнска мистика, старопечатни книги и окултни вярвания в модерен прочит. 12-те епизода обещават незабравимо зрелище всеки петък, така че освободете си вечерите от 29 февруари нататък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Някоя си
преди 2 месеца

"Хитов сериал стартира..." - в днешно време, когато журналистиката не е уважавана професия, а напротив, писането на мът'рялчета се свежда до набор от клишета. В случая - дали ще бъде хит сериалът не зависи ли от зрителния интерес? Според драскача - не. Сериалът си стартира като хитов и това е...

Откажи