Хасковският кмет с палат за 2,5 млн. лева

Хасковският кмет с палат за 2,5 млн. лева | StandartNews.com

Между 2 и 2.5 млн. лева струва домът на хасковския кмет Георги Иванов, смятат специалисти. Семейният бизнес на Иванов обаче се равнява на милиони левове, спечелени по време на кметския му мандат.

Той притежава и колекция от скъпи ретро коли, показа репортаж на бТВ.

Сграда там има и две помощни постройки, къща за гости, басейн, оранжерия, детска площадка и кей на язовира, до който е изграден палатът.

От птичи поглед се вижда, че имотът на кмета опира в язовир Клокотница. Алея, която минава през аранжираните зелени площи, води да кей над водата. А достъпът до брега на язовира е запазен само за кмета и семейството му. Според архитекта Марин Бакалов това не е законно.

"Това е една претоплена манджа", коментира Иванов. Той обясни, че притежава строителна фирма от 1990 г. "Правех по 120 апартамента на ден", обърка се Георги Иванов, после се поправи - "на година". Градоначалникът на Хасково припомни, че навремето Бареков го е атакувал със същите неща.

Кметът сам е изградил пътя до имението си, който завършва с паркинг.

Регионалната преса твърди, че проверката на строителния контрол от 2011 установила, че семейството на кмета е строило неправомерно върху земя, която се води пасище. Наложили глоба за това. И наредили да бъдат съборени къща за гости, барбекю и прилежаща към него ограда на кметската. В имота на кметското семейство има също басейн, детска площадка, оранжерия с обработваема площ пред нея и градина наоколо.

Оказа се, че съпругата на Иванов е закупила нива за 5 хил лева, която само след месец вдига цената си до 1 млн и 320 хиляди лева.

На въпрос дали ще се кандидатира отново за кмет, Иванов отговори: "А, трябва ли?"

Георги Иванов коментира и колекцията си от ретро автомобили. "Цената им може и да е над 1 млн., може и 4 млн. да е", отсече кметът на въпроса на Мария Цънцарова, която помагаше на Антон Хекимян в сутрешния блок.

Истинската колекция на кмета обаче се води на името на автокъща в града, твърдят запознати, с която той формално няма нищо общо. Според младата собственичка на автокъщата, която е наследила бизнеса от баща си - приживе приятел на кмета, споделяли страстта към ретро колите.

Както за ретро колите се знае, че са на кмета, въпреки че се водят собственост на автокъща, така и за комплекс - бъдещ шоурум в града се говори, че пак е на кмета, въпреки че по документи е на фирми, с които той привидно няма нищо общо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай