Хасан и Ибрахим търсят спонсори за концерта си в Карнеги Хол

Хасан и Ибрахим търсят спонсори за концерта си в Карнеги Хол | StandartNews.com

27 хил. долара са нужни на Хасан и Ибрахим, за да могат да свирят през май на сцената в Карнеги Хол в Ню Йорк, където ги очакват. Семейство Игнатови търсят спонсори, за да се осигури участието на момчетата в конкурса "American Protégé", насрочен за 23 май в най-прочутата концертна зала в света.

Задокеанското пътуване на братята Игнатови включва и планове за още концерти. Те вече са поканени за участие и в конкурса Bradshow&Buono International Comppetion, който събира само млади пианисти от цял свят отново в Карнеги Хол.

Вън от сценичните изяви момчетата планират да свирят и пред българска публика в нашето посолство във Вашингтон. На връх 24 май те ще изпълнят салоните на българската легация със звуците на Рапсодия „Вардар" на Панчо Владигеров. С акордите от музиката на техния любим композитор и съгражданин, те ще поздравят присъстващите с празника на българската духовност.

Седмица след завръщането им от САЩ, близнаците ще трябва да отлетят за Санкт Петербург за участие в световен конкурс за млади пианисти. Разходите по пътуването им до Русия са включени в общата сума, която фамилията бърза да събере до средата на април, когато започват да текат плащанията за визи, билети и престой в САЩ.

Шуменската фирма „Елит" вече се е включила в дарителската акция, като е поела разходите за сценично облекло на момчетата. Ушити са вече пож 4 костюма за всеки от малките пианисти, а в момента текат пробите за фраковете, с които Хасани Ибрахим ще излязат на сцената в Карнеги Хол.

Всички, които искат да помогнат на талантливите деца, да представят себе си и България на световния музикален подиум, могат да дарят средства в сметките им.

Дарителска сметка в Щатски Долари:
Титуляр на сметка: Хасан и Ибрахим Игнатови
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG98 UNCR 7000 1522 2491 82
BIC: UNCRBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай