Хакер краде профили във Фейсбук

Хакер краде профили във Фейсбук | StandartNews.com

Анонимен хакер краде "Фейсбук" профилите на студентки от Велико Търново, информира Нова ТВ. След като взима личните им данни, се опитва да ги изнудва.

22-годишната Магдалена от Сливен попада в схемата без дори да се усъмни, че става въпрос за измама. 

„Ако се замислят хората всеки би реагирал така, това е едни нормален ден, моя приятелка ми пише, аз не се замислям, че зад този Фейсбук може да не е тя . Тъй като момичето не е в България и реших да и помогна, казах си паролата. Час по-късно опитах да вляза във Facebook, но не успях. Опитах да вляза в АБВ пощата си, също не успях!", коментира Магдалена Пеева, студентка от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий".

Само за няколко часа в същата схема попадат още пет нейни приятелки. На следващият ден Маги решава да опита де се свърже с хакера.

„От Facebook профила на моя приятелка реших да пиша на моя, да попитам кой всъщност e там и защо го прави, какво иска. Отсреща ми се отговори, че иска мои снимки по бельо... Нямам никакви подозрения.Мисля, че е случайно", споделя Магдалена.

„Според компютърни специалисти най-популярните интернет платформи в мрежата са добре защитени. В повечето случаи потребителите стават жертва на заблуда от страна на хакерите", коментира компютърният специалист Юри Стойнов.

Случаят вече се разследва от полицията в старата столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай