Х Factor-и в "Стандарт"

Три часа пяхме с Румънеца, Енчев и Миро

Х Factor-и в "Стандарт" | StandartNews.com

София. Такова парти не е имало, няма и надали ще има някога. Който бил, видял и пял, е сред малцината, посветени в тайнството на четвъртък вечер. Вкусът от "онази нощ" ще изплува в мислите ни дълго само при споменаването на Коледен купон 2013. Защото когато екипът е сплотен и мисли в една посока, не се плаши нито от сривове в системата, нито от кризи на духа и материята, нито от нови предизвикателства.

Нищо не беше в състояние да съсипе коледния дух в редакцията на "Стандарт". Техниката се опита да ни подложи крак и да разклати броя, но опитните ни компютърни гении не изпаднаха и за миг в паника, а като корпус за бързо реагиране изобретиха алтернативно решение. Стимулираха ги за това звездите от едноименния филм - Ивелин Найденов, Васко Мавриков и режисьорът на лентата Станислав Дончев-Стамбата, които ги чакаха за купон няколко етажа по-надолу.

Повелители на веселбата бяха Румънеца, все така ерген, и Енчев, също толкова магнетичен за дамите, макар и женен.

Никой от колегите не знаеше какви вълнуващи забавления ги очакват. Пълно информационно затъмнение. И то във вестник! Какъв оксиморон. Малко по-рано едно поостаряло момче със суичър разпъваше огромна стена за прожекция и зареждаше техника за караоке. Сумрак беше и никой не разпозна Енчев. А и той без Румънеца не винаги е разпознаваем. Сред приятелите на "Стандарт" бе и един от най-верните - Миро. Както винаги - позитивен и оригинален със стайлинга си. Така компанията от Добрич май стана мнозинство също като Миро оттам са Енчев, Румънеца, както и Наталия Малчева от бизнес отдела и Михаела Благоева от "Общество".

Актьорът Венци Янков, известен като Малкия Близнак от "Под прикритие", пристигна с приятелката си Деси, която показа за първи път публично. Научихме също, че той и Ивелин Найденов готвят пиеса, която обсъдиха по време на купона.

Щом усетиха, че нещо ще се случва, отделите изпратиха агенти под прикритие да слухтят и подразберат накъде ще свърне екшънът тази вечер. Но веднага бяха разкрити и отпратени. Докато чака творческата си половинка и вече преоблечен в костюм като водещ на церемония по раздаването на оскари, Енчев брои отделите ни и подготвя песни за караоке. Все български заглавия. Това, което е вече традиция за "Стандарт", е готварският ни турнир и колегите започват да украсяват масите с изящни предмети на кулинарното изкуство. Торти, излезли от работилницата на Дядо Коледа, майсторлъшки баници и мезета, кюфтенца, кебапченца, питки и какво ли още не чакат наградата на журито и публиката.

Към 20,30 часа главният редактор Славка Бозукова даде начален тон на партито. Простила ни е, че ни прималя, не издържахме и започнахме да похапваме от баницата и кебапчетата на шефа.

"Сякаш наистина в тази година имаше нещо фатално, беше трудна за всички, но за щастие запазихме позициите си и даже дръпнахме напред. Наложихме се като лидери не само с вестникарската си работа, но и с кампании като "Чудесата на България". Един милион българи гласуваха онлайн, за да изберат най-значимото археологическо откритие на новия век. Още 800 000 гледаха тв предаването, на което обявихме победителите. Гордейте се, че сте българи, благодаря на всеки от вас за всеотдайната работа", бе посланието на г-жа Бозукова. А някъде отзад се чу гласът на Енчев: "Тази реч е по-добра от тази на президента за Нова година".

По традиция и тази година бяха раздадени призове на журналистите отличници. Никой не завидя на призьорите, защото дойде ред на смешните награди. А с тях - и по бутилка уиски "Джеймисън" за утешение и почерпка.

Партито е в разгара си, емоциите вече стигат до "горно до". За да забави малко топката, зам. главният редактор Васко Вълчев ни подхваща с викторина. Кога излиза за първи път и на колко страници в. "Стандарт", кой е първият филм, който подарихме на читателите си пред 2005 г. кой е най-възрастен сред нас и кой е най-млад, кой е автор на паметника на Паисий", открит по инициатива на "Стандарт", колко адреса е сменила редакцията досега, кои са мис и мистър "Стандарт" и прочее. Всеки бърза да отговаря, защото наградата е бутилка вино "Пагане".

И след това купонът влиза в най-неудържимата фаза. Ако някой си е мислел, че Румънеца и Енчев, тоталните ентъртейнъри на републиката, са дошли само за да водят или да пеят, се лъже. "По един човек от всеки отдел - при мен!", заповядва Енчев. Всеки тегли плик, в който е името на песен. Време за караокееее! "Уважаеми гости, ето ни директно от Стандарт ТВ. Наградата за най-добре представилите се ще е една година неприкосновеност - никой от отдела победител няма да бъде уволнен!", съобщават рапърите. Първи се пресрамиха от отдел "Проекти". Микрофоните грабват Руслана Петрова и Васко Живков. Миро, нали си е сърцат добряк, скочи и ги подкрепи в "Огън от любов". После идва ред на момчетата от "Автотранспорта". "Тримата тенори от запаса, аплодисменти", подвиква Румънеца. Боби, Иван и Румен пеят "Едни неразделен клас" и наистина изглеждат като такива.

От "Рекламата" си мислят, че са хванали Господ за шлифера, щом им се е паднала песента "Губя контрол, когато...", защото Миро ще помага. Но той не обича връзкарски работи и пасува. Вики, двете Данита, Ники, Емил и Румяна пеят от сърце. През това време хората се тълпят за по късметче от купата до баницата на шефа. Най-якият е:"Джордж Клуни най-сетне ще се ожени за теб"

Коя от госпожиците в "Стандарт" обаче го е спечелила - не се разбра. Според едни той е попаднал у Красимира Темелкова от Международния отдел. Според други - при Наталия Малчева от Бизнеса. По документи и двете са сингъл, но ние имаме причини да смятаме, че по-добре е да му дадем Натали.

Агенцията на "Стандарт" изпя с настроение твърде тъжната "Спасение" на Б.Т.Р., а Румънеца придърпа колежката от Култура и Уикенд Боряна Колчагова за един нежен блус. Най-веселата и лесна песен се падна на Общество- Лора, Стела, Руси, Любо, Михаела и Борислава се вживяха в "Най-щастливия ден" на "Контрол", а Косьо Събчев изуми с впечатляваща хореография. Преподобния, както го наричаме заради богословското му образование и познанията му за църковните потайности, цяла вечер благославя хората и ги убеждава, че изневярата не е грях. Уикендът се представи с "Писна ми" на Милена в изпълнение на Райко Байчев и Боряна. Към тях щеше да се присъедини и Искра Крапачева, но за зла участ малко по-рано коварна шахта нагълта крака й и я контузи. Мацките от Вътрешна информация - Зорница, Йова, Биляна и Велислава като мултиплицирани "Сюприймс" изпяха "Да те жадувам" на "Сигнал". Фотографите се отсрамиха с "Телефонна любов" в изпълнение на Виктор, Мишо и Стоян. Човекът отдел Владо Пунчев пък вложи целия артистизъм в изпълнението на "Бански на лалета", но запази най-доброто за рецитала, който изнесе накрая заедно с Райко Байчев.

Абсолютен победител нямаше, но всички зрители бяха единодушни, че най-добри са от спортния отдел. Такъв дует няма! Нито Шер и Сони Боно, нито Орлин Горанов и Кристина Димитрова биха се справили по-добре от Марийчето и Йолчев! На тях им се падна и най-сложната задача за вечерта - "Ветрове" на Лили Иванова. Ивайло

Йолчев и Мария Димитрова, наричана още Шарапова, направо ни скриха топката!

Накрая, както си му е редът, "Ние сме шампионите" на "Куин" изпя главният ни редактор с бек вокали - заместниците си.

Двамата мариячи на редакцията - Райко Байчев и Влади Пунчев, грабнаха китарите и пяха парчета на "Ред хот чили пепърс" от саундтрака на "Пълп фикшън" и други хитове. Шефът на международниците пък направо засенчи Антонио Бандерас в изпълнението на култовата песен от "Десперадо".

На вестникарите им се хареса караокето и продължиха да се надпреварват с "Гънс енд роузес", Алис Купър. Тук изпъкна Румен Пенчев от информационната агенция Standartnews, който така изпя TNT, че дори самият Браян Джонсън от AC/DC би го поздравил. "Ти си за Х Factor, човече", крещяха фенове.

Кой е останал последен, кой с кого си е тръгнал и кога е приключил купонът - са въпроси, които никога няма да получат отговор.

А и не е нужно.

Кулинарните Оскари на "Стандарт"

Категория "Мезе"

Победител: Инсталация "Туршия в стари фотоапарати", отдел "Фоторепортери"

Кисело-солената вкусотия от целина, моркови, зелени домати и ряпа, лично производство на шефа на фотоотдела Виктор Леви, получи признанието и на журито, и на журналистите и свърши най-бързо.

Категория "Баници"

Победител: Вити изкушения от Родопите до Добруджа, отдел "Общество"

Баницата с късмети на Михаела Благоева, родопският клин и щруделът на Илиян Савков накараха дори и дамите на диета да си оближат пръстите.

Категория "Сладкиши"

Победител: Кралски десерти, отдел "Международна информация"

Чаените сладки на Мария Вълчева са по рецепта, предоставена от готвачите на Елизабет Втора, а чийзкейкът на Владислав Пунчев е достоен и за лордове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай