Губернатор се заби в дърво на шише уиски (ОБЗОР)

Губернатор се заби в дърво на шише уиски (ОБЗОР) | StandartNews.com

Оперираха белия дроб на Петър Василев, борят се за живота му

Областният управител на Разград Петър Василев катастрофира тежко вчера около 1,15 ч през нощта. 45-годишният губернатор се блъснал със служебния си автомобил "Мерцедес" в крайпътно дърво на пътя между селата Самуил и Хърсово. От удара дървото е като прерязано.

Василев е карал на шише уиски, стана ясно вчера. Алкохолната проба на областния на Разград е положителна, концентрацията на алкохол в кръвта му е цели 3 промила.
Инцидентът е станал на равен прав участък, след който следвал десен завой. Василев не успял да го вземе, влязал в гората край пътя и се блъснал челно в дърво. Василев управлявал автомобила без колан, се казва в съобщението на прокуратурата в Разград.

Заради зверския удар се наложило ламарините на автомобила да бъдат рязани с шлайф машини и пневматични ножици.
Петър Василев е настанен с множество тежки наранявания по цялото тяло в МБАЛ в Разград. Вследствие на удара той е със счупен десен глезен, лява подбедрица, открити рани в областта на краката, гърдите и главата. Има и две счупени ребра. Приет е с комоцио и трамватичен шок.

Още на сутринта Василев е опериран по спешност, защото катастрофата е причинила и спукване на белия му дроб, а вътрешностите му се пълнели с кръв, обясниха от местната болница. Състоянието на губернатора остава тежко, макар да няма непосредствена опасност за живота му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай