Грузинци рекетират наш тираджия за 6000 евро

Пратихме парите и го пуснаха, твърдят роднините

Грузинци рекетират наш тираджия за 6000 евро  | StandartNews.com

Шофьор от Сливен бе задържан и рекетиран да даде 6000 евро в Грузия. Преди десет дни нашенецът карал стока от Италия за Азербайджан. Тогава БМВ 316 се докоснало до една от гумите на тира. На място пристигнали полицаи, които обяснили, че двете страни сами трябва да се оправят.

"Нашият близък е рекетиран от мафиоти, които му взели ключовете от камиона и го оставили на паркинг", разказаха роднини на шофьора, който пожела анонимност. Мъжът е принуден да изиска 6000 евро от роднините си в Сливен.

"Пратихме парите, едва тогава, нашият близък бе пуснат", казаха пред "Стандарт" неговите роднини. Той е задържан в четвъртък и пуснат в събота. Близките са уведомили и външно министерство, и посолството ни в Грузия.

"Нито българското посолство, нито външно министерство обаче взеха някакво отношение", допълниха близките му. Според тях инцидентът е бил нагласен. Стойността на такава стара кола, макар и БМВ, у нас е 3000 лева за цялата. На практика грузинците са го рекетирали. Пристигайки в България, шофьорът разбрал, че и застраховката му не важала за Грузия. Там законите на ЕС не важат, а полицията често помага на местните бандити, казаха роднини на сливналията. Тираджията се страхува да обяви името си, защото скоро пак ще има пътуване към Грузия и Азербайджан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай