Граничарите от Елхово с колективна награда от „Полицай на годината“

Граничарите от Елхово с колективна награда от „Полицай на годината“ | StandartNews.com

София. Полицаите от регионалната дирекция на Гранична полиция в Елхово спечелиха колективната награда на церемонията „Полицай на годината". Отличието им беше връчено лично от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Тя е и признание за всички командировани служители от страната, които участваха в многоетапната специализирана полицейска операция на държавната граница. Наградата е и в памет на 34-годишния граничен полицай Асен Асенов, който загина при пътен инцидент до село Горно Ябълково", стана ясно на церемонията.

Старши разследващ полицай Димитър Замфиров и служителите на РДГП – Елхово са носители на големите награди. Четири индивидуални, четири колективни, две поощрителни награди, както и специална награда за граждански принос към работата на полицията бяха връчени на 21-ото издание „Полицай на годината", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Носител на голямата индивидуална награда „Полицай на годината 2014" е старши разследващ полицай Димитър Замфиров от отдел "Разследване на тежката престъпност" при дирекция "Разследване" на ГД "Криминална полиция".

"Служителите на МВР по своя професионален дълг са призвани да се изправят пред трудности, било свързани с противодействие на престъпността, било по време на природни бедствия", каза от своя страна министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по време на 21-ата церемония „Полицай на годината". Преди това той обясни, че няма проблем армията да помогне временно в охраната на границата. 

По-рано Светлозар Лазаров обяви пред журналисти, че тази събота е бил на проверка в Елхово, Болярово и Средец. И изтъкна, че има около 600 служители, които са командировани от вътрешността на страната на българско-турската граница. От тях около 400 са служители на Гранична полиция.

Единственото ефективно средство за справяне с миграционния натиск е изграждане на ограда и пътища към нея, изтъкна той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай