Говорело се за убийството на братята още преди 40 дни

Говорело се за убийството на братята още преди 40 дни | StandartNews.com

Още преди 40 дни се заговорило в Ботевград, че двамата братя Цветан и Марко Петрови ще бъдат убити. Това твърдят хора от града. Те допълват, че предположенията се появили в социалните мрежи, след като било убито на паркинг друго момче - Петър Василев, което също било охранител на заведение.

„И ние не можем да го повярваме, но след като очистиха Петър, в интернет заваляха коментари,че следващите са Марко и Цветан", казаха хората пред камерите на bTV.

Кметът на града Ивана Гавалюгов сподели,че чул гърмежите от екзекуцията снощи. Но не им обърнал особено внимание, защото в Ботевград често се гърми по различни поводи-било радостни или тъжни събития. Едва след като му казали за какво става дума дошъл на мястото на инцидента.

Припомняме, че снощи двамата мъже бяха застреляни в центъра на Ботевград. Телата им бяха намерени около 20.15 часа.

При пристигането си екипът на "Спешна помощ" е констатирал смъртта им.

Малко преди да бъдат убити братята Цветан и Марко Петрови били привикани по телефона на среща.

Това каза пред bTV депутатът от ДПС Александър Методиев – бат' Сали.

"Управителят на заведението, в което те работели като охрана, се обадил на единия брат и го поканил на разговор. Младият мъж помолил брат си да отидат заедно. След тази среща са били убити", каза Методиев.

"Не искам да гадая, но според предположенията на хората, вероятно има връзка между срещата и убийството", добави той.

Освен това, по информация, която Методиев има от хората в Ботевград, преди време е имало стълкновение между единия от братята и управител на заведение, след което последвали са заплахи, включително за убийство.

Депутатът добави, че момчетата не са били криминално проявени, само единият имал регистрация, но това било свързано с работата му като охрана.

Двамата братя бяха намерени мъртви в центъра на града, до заведението, в което са работели. По информация на bTV първо е бил застрелян единият, а вторият се е опитал да избяга, но куршумите са го застигнали. Засега няма информация кой е извършителят.

В Ботевград има засилено полицейско присъствие. В ромската махала и в центъра патрулира жандармерия. В махалата са се събрали техни приятели и близки и има напрежение.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюбов призна, че градът има сериозни проблеми със състава на полицейското управление – основно липсват полицаи. Той обаче увери, че е се създава дирекция обществен ред и сигурност. Надявам се с тези мерки да повишим сигурността в града, каза той.

Кметът добави, че се водят разговори с фирми за оборудване за видеонаблюдение, но призна, че по неговите наблюдения престъпността в града се увеличава.

"Каквото зависи от общината, ще бъде направено", обеща Гавалюбов.

Имаха врагове Марко и Цецо! Се за побой. Нали са охрана в казиното. Нямаха дългове, не са се занимавали с незаконни неща. Имаха проблеми Бозата ли е, какъв е. Марко работеше при него, но не отишъл да работи. Това разказа пред Нова телевизия лелята на убитите братя Радка, без да уточни в подробности какъв точно е бил проблемът на Марко с работодателя му.

Именно тя се е грижила за двамата братя през последните години, защото майка им починала преди 7 години, а нямали баща.

„Имаше скандал, но беше преди 4 месеца. Добри момчета бяха. Ако не ги закачат, няма да се бият. Марко от 10 дни не беше на работа, ама пак го викнаха, пак да е охрана в дискотеката", каза жената.

Тя отрече двамата да се занимавали с незаконни неща. „Няма дрога, нямат дългове. Марко си заложи колата, за да има какво да ядат децата му. И двамата имат по две деца", добави леля им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай