Двойно убийство в центъра на Ботевград

Двойно убийство в центъра на Ботевград | StandartNews.com

Кървава вендета изправи на нокти Ботевград тази вечер. Очевидци разказаха за стрелба в центъра на града. Двама мъже лежат в кръв - единият до стълбите преди тунела при бизнес центъра, а другият е близо до сградата на банка ДСК.

Мястото на разстрелите веднага бе отцепено от полиция, а повиканите екипи от Спешна помощ само са констатирали смъртта на двамата мъже.

По неофициална информация убити са братята Цветан и Марко Петрови. Първият е известен с прозвището Скинара, съобщи botevgrad.com.

В МВР Ботевград разполагали с информация, че между братята Цветан и Марко "по оперативни данни съществува напрежение".

Не се изключва възможността до стрелбата да се е стигнало след спречкване помежду им, съобщава БНР. Двамата братя – на 31 и 34 години, криминално проявени, са открити мъртви около 20.15 часа в центъра на Ботевград.

Според източници на balkanec.bg обаче малко след тунела при стълбите в посока хотел "Ботевград" е застрелян единият брат. Уплашен, другият тръгнал да бяга, но куршумите застигнали и него.
Най-вероятно преди смъртта си двамата братя са били в едно от казината в центъра на града.
Двамата братя са криминално проявени.

Жандармерия влезе в ромската махала на Ботевград след двойното убийство на братята Петрови.

В късната емисия на Нова телевизия депутатът Александър Методиев заяви, че действително има напрежение в ромската махала в Ботевград. "Оскъдна ни е информацията за случая, но по принцип това, което ми докладваха моите хора е, че имат някои съмнения в едно лице, което е управител на някакво заведение. Преди Нова година с него е имало пререкания и съмненията на нашите хора са към това лице", каза Методиев. 

"Напрежението в ромската махала може да ескалира, защото това е поредният случай на посегателство над роми. Да, жандармерия има, има и пред дома на заподозрените по наша информация. Пази се къщата и имота на съответния господин", допълни народният представител. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай