Готвят блокада на парламента

Окупацията на парламента ще бъде символична, обясниха "Ранобудните студенти"

Готвят блокада на парламента | StandartNews.com

София. Във вторник в 10.30 ч. "Ранобудните студенти" се канят да окупират парламента, става ясно от страницата на пловдивската им група. Студентите под тепетата са написали, че рано сутринта ще тръгнат с автобус към столицата, за да участват в акцията.

В мрежата вървяха слухове, че окупацията може да бъде прекратена още във вторник, когато младежите излязат на площада и се слеят с общия протест.

"Аз съм чул поне десетина версии, но всички решения се вземат от общото събрание", каза Борис Рангелов от "Ранобудните". Той не пожела да коментира планирана ли е действително такава акция. Очакваше се в понеделник младежите да имат общо събрание късно вечерта след 20 часа. Преди това слуховете твърдяха, че окупаторите ще се откажат от акцията си още на 10 ноември, като след излизането си начело на протеста повече няма да се върнат в Алма матер, но това не се осъществи.

„Ще излезем на протест пред Народното събрание, където ще има символична окупация", обясни още в eфира на Нова телевизия Рангелов.

Той добави, че към тяхната акция ще се включат и техни колеги от страната. За да ги подкрепят са дошли около 25 души от Пловдив. Очаква се да дойдат студенти и от други градове.

Акцията на „Ранобудните студенти" ще започне в 10:30 часа пред Народното събрание. „Ще поставим и катинари по загражденията", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай