Господарят на ефира Рачков грабна приза "Бург на годината"

Господарят на ефира Рачков грабна приза "Бург на годината" | StandartNews.com

Известният български комик Димитър Рачков грабна престижната награда "Бург на годината' 2015", която се тачи изключително в морския град. Господарят на ефира се пребори за приза в тежка конкуренция с Никола Добрев - президент и треньор на клуб "Фрегата", Атанаска Николова - зам.-министър на околната среда и водите и актьорът, поет и режисьор Пейо Пантелеев.

След като получи наградата, Рачков веднага влезе в образ с типичното си чувство за хумор. "Ще бъда откровен с вас. Имам план "максимум", който включва следния ред. Тази година „Бург на годината", догодина „Почетен гражданин", а след това кмет на Бургас", заяви Господарят на Ефира.

Със званието "Художник на годината' 2015" беше отличен художникът Роналд Швеевайс. Кметът Димитър Николов поднесе статуетка и грамота на 70-годишния призьор. Сред номинираните тази година бяха още художниците Ана Михайлова и Андрей Янев.

За трета поредна година беше връчено и отличието "Завърнали се младежи". Призът взе отборът на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" - Бургас, а останалите номинирани в категорията бяха Силвия Динекова, Станислава Бойчева и Румен Ангелов.
Празникът на Бургас продължи с големия Никулденски концерт на площад "Тройката" от 17.30 часа. Тази година кулминацията на тържествата е включването на светлините на 18 - метровата елха и градската украса на Бургас от кмета Димитър Николов и от участника в "Детска Евровизия' 2015" Иван Стоянов.

В концерта ще вземат участие още Тони Димитрова, Рафи, квартет "Destiny" и ПФА "Странджа", а водещи ще бъдат Димитър Рачков и Милена Маркова - Маца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай