"ГОРДа България" иска оставки в МВР и СДВР

"ГОРДа България" иска оставки в МВР и СДВР | StandartNews.com

София. „Предупреждавахме, че тези хора от ГЕРБ са престъпници, а сега станахме и преки свидетели на опит за безскрупулна манипулация" заяви на извънредна пресконференция съпредседателят на Коалиция ГОРДА България-Слави Бинев.

Повод за изказванията на представителите на Коалицията бе разкритието за извънредна проверка на ДАНС и прокуратурата в печатница в Костинброд, в която са открити над 350 000 бюлетини, напечатани извън законно установения срок.

„Ние сме „за" да бъдат проведени изборите. И най – големите оптимисти ще се съгласят, че ГЕРБ ще ги загуби. За да се случи това обаче гражданите трябва да имат гаранция за прозрачното им протичане. Още преди месец депозирахме писмо при Президента, с което поискахме отстраняването на Петя Първанова-министър на Вътрешните работи, Калин Георгиев-главен секретар на МВР и Валери Йорданов-директор на СДВР.Ако тогава бяха предприети мерки, сега нямаше да станем свидетели на този престъпен акт. Адмирации към ДАНС и прокуратурата, които показаха, че са независим орган. Бюлетината е ценна книга, а ние сме акционер на тази държава. Те сега печатат бюлетини, утре ще печатат пари."- стартира пресконференцията г-н Бинев и продължи: "Днес става известен факт за фалшификация на бюлетини, но същият проблем стои и в други звена.Имаме информация за готови кутии за дублиране, както и нередности, свързани с превозването на бюлетини", каза Слави Бинев.

„Днес е хубав ден за българската демокрация-показва, че има свободна журналистика. Днес е и тъжен ден за българската демокрация-показва, че демокрация няма." –заяви Стефан Софиянски - водач на листата за МИР 25, като призова Президентът да издаде незабавно заповед за дублиране на охраната, която ще ескортира транспорта на бюлетините в изборния ден.

„ Настояваме за смяна в съставите на РИК- овете защото те са назначени от областните управители, които от 31- 30 са на ГЕРБ", каза още Бинев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай