Понеделник,

Голямото пътуване към Гърция започна ден по-рано

От: Администратор -
Голямото пътуване към Гърция започна ден по-рано
A
A
A

Голямото преселение към Гърция на наши сънародници започна още в петък сутринта. Доста от пътуващите са си взели отпуск, за да избегнат най-натоварения ден - събота, когато се очаква десетки хиляди нашенци да преминат през ГКПП Кулата-Промахон на път за южната ни съседка. Още сутринта в петък на граничния пункт се образува колона от автомобили и тирове. Проблемът се оказа технически и доведе до по-бавно обработване на документите. Граничните служители казаха, че вече има засилен трафик и в двете посоки, но по-голям е този към Гърция.

Българи ще отдъхват през четирите почивни дни в морските курорти на южната ни съседка. Граничните полицаи призоваха туристите да ползват и другите гранични пунктове с Гърция, за да се избегне натрупване и образуване на колони на ГКПП-Кулата. В Гърция туроператорите и хотелиерите масово свалиха цените с 20% на услугите през септември. Местни предприемачи разказаха,че за първа година насам имат резервации за целия месец и сезонът им ще бъде удължен чак до средата на октомври благодарение на интереса от страна на български, сръбски и румънски туристи.

Километрични опашки от ТИР-ове пък се извиха на граничния пункт Дунав мост при Русе. От днес бе въведена нова организация на движение за всички камиони, които вече се редят на колона по пътя от Силистра. Досега те използваха международното шосе от София- бул. "България", което редовно предизвикваше недоволството на редовите водачи на леки автомобили.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички