Голямо признание за Стефка Костадинова. Рицар на годината

Статуетката й бе връчена от ген. Румен Ралчев, Велик приор на тамплиерите у нас

Голямо признание за Стефка Костадинова. Рицар на годината | StandartNews.com

На стилна церемония Стефка Костадинова бе отличена с престижното звание „Рицар на годината“. Орденът на рицарските тамплиери връчва този авторитетен приз за благородство и изключителни заслуги на граждански лица с принос към обществото, които са били пример в отстояването на християнските и рицарските ценности.

Високото отличие е за изключителни заслуги и цялостен принос в утвърждаване авторитета на българската нация и в развитието на световния спорт, каза Великият приор на Велик приорат България ген. Румен Ралчев, връчвайки наградата на иконата на българския спорт.

По време на церемонията Костадинова получи специални поздравления за това, че все още притежава световния рекорд в скока на височина, който повече 35 години е недостижим и поставя България на върха.

„Огромна благодарност за авторитетното признание, това отличие е сред най-ценните в живота ми. Не спирам да изтъквам, че моите постижения, рекорди и титли са успехи на целия български народ. Горда съм, че световният рекорд в скока на височина е български и ние като нация, способности и потенциал стоим на върха вече толкова години. Благодаря още веднъж, весели празници, бъдете здрави и силни“, заяви световната рекордьорка в скока на височина и президент на БОК Стефка Костадинова при връчването на наградата, което по традиция се състоя на ежегодния коледен благотворителен бал на рицарите тамплиери.

Събитието напра средства за талантливи деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай