Голяма новина за шеф Токев

Какво следва

Голяма новина за шеф Токев | StandartNews.com

В ново интервю шеф Андре Токев разказа за пътя, който е извървял, за да стигне до професионалното ниво в кулинарията, на което е в момента. Токев се върна назад във времето, когато професията готвач не е била никак престижна и въпреки това, е искал да се учи и да работи точно това. За него професията е любимо хоби и винаги е държал да посреща клиентите си като гости.

Токев е бил официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа "Bocuse d'Or" и е носител на единствената за източна Европа диплома "Global Masterchef Degree". Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. Той е основател на Българска Асоциация на професионалните готвачи в България. Андре Токев е с несломим младежки дух и продължава да търси нови предизвикателства и да развива кулинарните си умения. Според него, е хубаво да се научим на приемственост между поколенията и то не само що се отнася до готвенето. Токев е на мнение, че младите трябва да се възползват от знанията и уменията на по-старите и да ги надграждат, а не да отричат всичко "старо".

В интервюто зрителите ще чуят и защо Токев е благодарен за наложените санкции и какви уроци е научил, докато е бил в затвора. В студиото на "ЗаВръзки" изтъкнатият кулинар разкри още, че му предстои да участва в чисто ново телевизионно предаване, в което деца ще показват кулинарните си умения. Форматът ще е със състезателен характер и ще се излъчва по първия български кулинарен канал Soul&PepperTV, пише "Дир".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай