Голяма новина за Хари след посещението в Лондон

Ключова победа за херцога на Съсекс

Голяма новина за Хари след посещението в Лондон | StandartNews.com

Принц Хари уреди дългогодишен съдебен иск срещу Mirror Group Newspapers (MGN), почти два месеца, след като съдия от Обединеното кралство постанови, че той е бил жертва на хакване на телефона от техните таблоидни заглавия.

Херцогът на Съсекс съди MGN, която издава The Mirror, Sunday Mirror и Sunday People - твърдейки, че нейните журналисти са свързани с измамни и незаконни методи, включително хакване на телефони.

Съдията от Върховния съд се произнесе в полза на херцога през декември, след като намери доказателства за подобни практики, свързани с 15 от 33-те примерни статии, които Хари е представил по делото, предаде AFP. Съдия Тимъти Фанкорт каза, че личният телефон на Хари е бил атакуван между 2003 и 2009 г. и че 15-те статии са "продукт на телефонно хакване... или продукт на друго незаконно събиране на информация".

Той заключи, че хакването на телефони е било "широко разпространено и обичайно" в заглавията на MGN в края на 90-те години, но че телефонът на херцога е бил подслушван само в "скромна степен". Съдията му присъди 177 хил. долара обезщетение, пише БГНЕС.

Правният иск на Хари включваше още 115 статии и те можеха да станат обект на допълнителен процес. След изслушване във Върховния съд тази сутрин, неговият адвокат Дейвид Шерборн потвърди, че е постигнато споразумение между херцога и MGN за прекратяване на неуредените части от неговия иск. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай