Голяма драма с дъщерята на Стоянка Мутафова. Гонят я от блока

Причината е стряскаща

Голяма драма с дъщерята на Стоянка Мутафова. Гонят я от блока | StandartNews.com

Дъщерята на Стоянка Мутафова за пръв път от 4 години насам напусна столицата, за да присъства на откриването на музейна сбирка, посветена на големите български актьори, в пазарджишкото село Черногорово. Пред събралите се там хора Мария Грубешлиева-Муки разказа спомени с майка си, но и за неволите, които я съпътстват, откакто е сама, предаде „Ретро”.

Щерката на Госпожа стихийно бедствие се ожали, че не се разбирала особено добре със съседите в столичната кооперация, в която е израснала и продължава да живее и до днес, а причината за това били трите ѝ кучета.

„Много лаят. Особено когато ме няма. Бият се. Хапят. Ще ме изгонят най-накрая от блока.

Там само аз съм сама, всички са със семейства, с деца“, притеснява се Муки.

Тя споделя още, че неведнъж ѝ е минавало през ума да продаде култовия апартамент на майка си в столичния квартал „Лозенец“ след нейната кончина. „Но не мога да го направя. Всичките ѝ мебели са там. Искам да ги запазя. Но където и да погледна, виждам нея“, казва Грубешлиева.

Тя не крие, че продължава да бъде в тежка депресия, и през последните четири години, откакто Стоянка я няма между живите, Муки не е напускала столицата. Единствените ѝ разходки са из квартала и до гробищата. Допреди това тя обикаляше по всички турнета заедно с голямата актриса.

На 6 декември дъщерята на Мутафова отново ще почете паметта ѝ с помен на Централните софийски гробища, където комедийната легенда е погребана до съпруга си Нейчо Попов. Муки посещава вечния им дом почти всяка неделя, включително когато времето навън е лошо.

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова почина на 97 години на Никулден през 2019 г. В последните два месеца от живота си бе в болница. „Последното, което ми каза, беше: „Муки, обичам те“, после беше интубирана и до края не можахме повече да си кажем нищо“, връща се в спомените си единствената ѝ дъщеря. Тя сподели още, че в последните си мигове на този свят Мутафова е била легло до легло със Стефан Данаилов, който си отиде седмица преди нея.

Муки успява да преживява благодарение на социалната пенсия, която получава, но и от наем на второ жилище в „Лозенец“, което преди години майка ѝ купила с цел инвестиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай