Голям срам! Попиляха принц Хари след коронацията

Анализ на кралски експерт

Голям срам! Попиляха принц Хари след коронацията | StandartNews.com

Кралски експерт анализира коронацията на Чарлз III. Според Ръсел Майърс кралят и принц Хари съжаляват за това как са се развили събитията по време на церемонията.

Херцогът на Съсекс беше седнал на третия ред на коронацията на баща си и мащехата си в Уестминстърското абатство - два реда зад брат си Уилям. След това той побърза да напусне, за да хване полет на British Airways в рамките на часове след церемонията и да се събере отново със сина си Арчи на рождения му ден. Той не се появи заедно с другите членове на кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец, нито на Коронационния концерт в Уиндзор следващата вечер.

ВИЖ ОЩЕ: Духът на Даяна? Тайнствен силует на коронацията озадачи всички

Въпреки че имаше въпроси дали семейството на принц Хари ще присъства на коронацията, той в крайна сметка каза, че ще бъде там, докато Меган ще остане в Съединените щати с децата им. Обсъждайки мимолетната поява на херцога, Ръсел Майърс от Mirror казва: „Мисля, че смятахме, че той ще влезе и ще излезе, но това бяха около 24 часа. Искам да кажа, той очевидно имаше извинение за рождения ден на сина си, за да отлети обратно, но много, много показателно".

„Искам да кажа, какво можеше да бъде, ако не беше толкова язвително напускането му от кралското семейство? Можеше ли да не бъде преместен на третия ред? Честно казано не мисля, че би бил. Той можеше да отиде на приема, където предполагам, че по-късно щяхме да видим няколко снимки на официалния портрет на Коронацията и това е голям срам. Независимо от това как са се справили с нещата, мисля, че вероятно има съжаление и от двете страни“, казва Ръсел Майърс, пише "Вести".

Хари има обтегнати отношения с Чарлз и Уилям и присъствието му на коронацията беше първата му публична изява заедно с други кралски особи, откакто противоречивите му мемоари Spare бяха пуснати по-рано тази година.

По време на коронационната служба, докато събранието отдаваше почит на краля, той беше видян да произнася думите: „Бог да пази крал Чарлз. Да живее крал Чарлз. Нека кралят живее вечно“. Уилям изигра важна роля, коленичи в краката на баща си, закле се в лоялност и след това го целуна по бузата. Джордж служеше като паж, помагайки да пренесе шлейфа на дрехите на дядо си.

Разбира се, че Хари беше облечен в това това, което беше помолен да носи. То се състоеше от тъмен сутрешен костюм и вратовръзка, неговите медали от Афганистан, както и юбилейни такива, закачени на сакото му, звезда на Кралския викториански орден и украса на врата.

След церемонията той пристигна на международното летище в Лос Анджелис (LAX) около 19:30 ч. местно време (3:30 ч. сутринта в Обединеното кралство). Стюардесите на British Airways потвърдиха, че Хари е бил на полета, но казаха, че не им е разрешено да обсъждат подробности за пътуването му.

Внезапното му завръщане в САЩ означаваше, че той няма да се появи на балкона на Бъкингамския дворец за финала на деня, като от двореца потвърдиха по-рано, че той няма официална роля на събитието.

От балкона също отсъстваше принц Андрю, херцогът на Йорк, който се отдръпна от обществения живот след противоречиво интервю за Newsnight през ноември 2019 г. и заради фурора около приятелството му с педофилния финансист Джефри Епщайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай