Голям празник! Нещо значимо се случва по света днес

Има много различни легенди за появата на целувката

Голям празник! Нещо значимо се случва по света днес | StandartNews.com

Всяка година на 6 юли отбелязваме Световния ден на целувката. Той се чества от 1988 г., като за първи път това се случва във Великобритания.

Има много различни легенди за появата на целувката. Една от тях разказва, че тя е измислена от средновековните рицари. По този начин те разбирали дали съпругите им са пили вино. Друга легенда гласи, че целувката идва от връзката между майката и бебето.

Съществуват и много любопитни и малко известни факти за целувката. Оказва се, че страстната целувка увеличава пулса с над 100 удара в минута. Освен това, тя увеличава нивото на хормоните в кръвта и може да удължи живота с една минута. Също така целувката помага и да отслабнем. Учени са доказали, че при страстна целувка се губят 6,4 калории за една минута. Тя успокоява нервната система и предотвратява стреса.

Има и някои парадокси, свързани с целувката. Например, че тя все още се смята за престъпление в щата Индиана в САЩ. Там действа закон, който забранява на "мъжа с мустаци да целува човешко същество". В щата Кънектикът е забранено жените да бъдат целувани в неделя. В щата Айова пък местният шериф може да арестува всеки, който целува непознат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай