Големият кошмар на Лидия: Ще сложат бомба в училището на сина ми!

Големият кошмар на Лидия: Ще сложат бомба в училището на сина ми! | StandartNews.com

Зет ми е прекрасен човек, помагаше й, разказа сестрата на фотографката

"Познавам много добре сестра си. Няма как сама да стори това нещо". Това каза сестрата на самозапалилата се Лидия пред Нова тв, продължавайки да крие лицето си. Даниела не знае кой би могъл да принуди фотографката да направи подобно нещо. "И за секти мислех. Не знам", каза жената. В понеделник 38-годишната майка на 11-годишно момченце се поля с бензин и се самозапали до шадравана пред Президентството. Състоянието й продължава да е изключително тежко, заявиха за "Стандарт" от "Пирогов". Лекарите не дават шансове за живот, Лидия е с 90% изгаряния, на командно дишане.

Сестрата на Лидия изрази недоумението си от различните версии, които се появяват в медийното пространство. На семейството не било казано и дали Лидия носела със себе си телефон. Не е ясно и как точно са я разпознали, след като била толкова обгоряла.

Даниела споделя, че последния път, като се видели на кафе, се майтапели дълго и Лидия изглеждала спокойна. Тя похвали зет си и го описа като прекрасен човек, който се грижел добре за сина си. Бил непрекъснато до Лидия, а сега - и до почернените й близки.

Двамата се разделели преди около 2 г. по взаимно съгласие. След това са запазили добри отношения. Не се е стигало до съдебна намеса при кого да остане детето.

Даниела отново заяви, че атентатът в Бургас е отключил страх у Лидия. Тя била притеснена, защото атаката била спрямо евреи, а синът й учел в еврейското училище в София. Доста време имало колебания дали да го преместят.

"Трудно й беше сама, на квартира", каза още Даниела пред Нова тв. След като Лидия останала без работа, започнала да чисти входове. Но сестра й не смята, че се е самозапалила от мизерия. Според нея бащата на момчето им давал достатъчно средства. "Това не е причина тя да посегне на живота си. На 100% вярвам и съм сигурна, че тя е подтикната към такова нещо", категорична беше Даниела.

Тя разказа още, че Лидия се интересувала много от протестите миналата година и често ходела да ги снима. "Искаше да се промени нещо в тази страна", каза сестрата. За първи път от много време насам Лидия гласувала, защото решила, че няма как по друг начин нещо да се промени. Именно с шествие на жълтите павета софиянци я почетоха във вторник вечер. Бдението за Лидия бе под мотото "Не на отчаянието". Десетки хора се стекоха вечерта и мълчаливо поставяха свещички на мястото, където 38-годишната фотографка се самозапали. Някои от хората издигнаха и плакати: "Немотия = кибрит!", "Не искаме депутатски заплати, коли и апартаменти, искаме само да живеем нормално". Малко след 19 часа за около минута хората клекнаха, за да се помолят за младата жена. По-късно бяха запалени и факли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай