Глория и Симона мразят да броят калории

Майката и дъщерята се поддържат с прецизни режими и изчистване на организма

Глория и Симона мразят да броят калории | StandartNews.com

Глория наближава рожден ден номер 50, но ако не сте наясно с тази информация, ще я помислите за връстничка на дъщеря й Симона Загорова. Поп фолк примата буди завист и удивление с фигурата си, която -  независимо от одумванията на хейтърите, дължи изцяло на природосъобразния начин на живот, а не на постоянни интервенции. Известно е, че Глория единствено е  уголемявала бюста си. Певицата винаги спазва строг режим на хранене, спортува и периодично се подлага на прочистване с плодове и чай.

„Caмo мecцe, рибa и зeлeнчуци, пo три литрa вoдa нa дeн. Ако ти ce приядe cлaдкo, caмo мeд. Cпoртувaш и cпoдeляш живoтa cи caмo c гoтини хoрa. Не обичам хляб и торти, може би това ме спасява. Карам си на мръвки и на салати. И спазвам две железни правила – никога не се храня вечер след 20 часа, клкото и късно да си лягам. Никога не преяждам, колкото и да ми е вкусно“, разкрива Глория.

В основата на ежедневното меню на хубавата жена са всевъзможни зеленчуци. От плодовете набляга на ябълки, портокали и грейпфрути и то винаги преди обед. Сирене си позволява през ден. Често залага на яйца и морски дарове – хем успява да  осигури разнообразна трапеза, хем тя да бъде здравословна. Глория чинно следва съветите на доктор Людмила Емилова - най-важното в режима на звездата е лечебният глад два пъти в годината. Режимът продължава по цял месец, през който се приемат само ябълки и чай с мед.

Глория обаче никак не е очарована от факта, че за  разлика от нея, наследничката й обича тестени и захарни изделия. Двете често прекарват свободното си време заедно, като или творят нови песни в музикалното студио в дома им, или гледат филми. "От две години не съм хапвала пуканки, въпреки че ги обожавам. И преди не съм си позволявала много – само четвърт пакетче от най-малките, но сега и толкова не ям", признава Глория и изтъква, че с времето се е научила да се храни все по-малко. Никога не изяжда цял десерт – ако въобще се случи, е до обед и то в минимални дози. Алкохол -  само бяло вино, при това не повече от 2 чаши за цялата вечер.

Симона, за която се знае, че в момента е в напреднала бременност, също поддържа фигура по примера на майка си. Младата певица постига страхотни резултати с диетата „Зигзаг“. Който не е запознат с този режим, ще бъде щастлив да узнае, че в него не гладуваш, а си хапваш от любимите вкуснотии.

„Не ми харесва да броя калории, обичам храната. Признавам го. Но тази диета е най-хубавото нещо, което съм направила за себе си. Сама не мога да се позная, като газела съм“, споделяла е преди време наследничката на поп фолк примата.

„Зигзаг“ е подходящ за всеки, който ненавижда строгите диети. Всички, изпробвали този метод, се кълнят, че се отслабва супер лесно и бързо с него – минимум 10 килограма в рамките на два месец, но и безопасно. Прилага се в продължение на два месеца, но този срок може да се удължи или намали по избор. Освен това периодът се разбива на цикли от по 4 дни. Калории не се броят. Първият и вторият ден са с нисковъглехидратен прием. През третия въглехидратите са с високо съдържание. През четвъртия – въглехидратите са по 3-4 грама на килограм телесно тегло. Всичко това означава, че през първите два дни трябва да намалите приема на следните храни: ориз, картофи, всички пшенични изделия, спагети, царевица и сладки изкушения. На третия – точно обратното, да се храните с повече въглехидратни продукти. И да акцентирате върху храни с по-малко протеини - всички видове меса, риба, яйца, сирене, бобови и ядки. На четвъртия ден се изравнява количеството на протеина и на въглехидратите. За четири дни губите до килограм, а за два месеца се отървавате от между 7 и 20 излишни килца.

Резултатите зависят от първоначалното тегло, организма и начина на живот. Спортът ускорява процесът на отслабване. Внимание: добре е да се тренира на 4-тия ден от всеки цикъл. Тогава организмът е най-стабилен и няма да се стресира, съветва самата Симона.

Когато не е в режим „Зигзаг“, Загорова периодично се подлага и на детоксикираща диета. Това е любима на световните знаменитости стратегия, а в последните години набра популярност и у нас. Една от най-верните ѝ почитателки е Бионсе, която винаги разчита на подобен режим, за да влезе във форма след раждане. Тя се прилага за по-кратки периоди – не повече от две седмици и гарантира светкавични резултати.

Диетата се основава на детокс лимонада, която  топи излишното. Единственото условие е да я приемате в продължение на няколко дни без друга храна. Режимът започва със солена вода. Сутринта се изпива указаното количество, а след това се продължава с детоксикиращата лимонада. Преди лягане се изпива чаша разхлабващ чай. През деня се позволява неограничен прием на зелен чай и минерална вода. Диетата е безотказна. Тя помага на тялото да се освободи от натрупаните токсини. Първата стъпка към това е солената вода в ранни зори. Освен че извежда вредните субстанции, тя оптимизира работата на храносмилателния тракт. Всичко това подобрява и състоянието на кожата. Три дни преди да започнете режима, трябва да се откажете от месото. Диетата с детокс лимонада обикновено се спазва между 3 и 10 дни - в зависимост от това колко имате да сваляте и колко ще издържите. В първия ден след края на режима се пият само бульони и сокове. Във втория продължавате все така без месо. След третия ден тялото може да се върне към нормалното хранене.

За соления разтвор са нужни 900 мл минерална вода. В тях се разтваря 1 ч.л. сол - изпива се веднага след ставане от сън. Детокс лимонадата  се приготвя от 2 литра минерална вода, ½ ч.л. кайенски пипер, 14 с.л. кленов сироп, прясно изцеден сок от 3 лимона. Съставките се разбъркват добре. Полученото се изпива в рамките на деня. Всеки от дните на диетата приключва с разхлабващ чай. Ако все пак ви е трудно да издържите само на течности, са позволени до няколко парченца пресен зеленчук дневно, без да прекалявате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай