Гейове и дансъри заедно срещу Орешарски

Украсяват Народното събрание с цветовете на дъгата

Гейове и дансъри заедно срещу Орешарски | StandartNews.com

София. Мащабен гей парад и антиправителстен протест в едно. Такава организация трескаво се подготвя за 21 септември, научи "Стандарт" от изявени представители на бунтарите, които вече над 90 дни искат оставката на кабинета "Орешарски". Организаторите са на мнение, че всички трябва да излязат обединени на улицата и да покажат, че са заедно, независимо от сексуалната им ориентация. Част от най-активните протестиращи не крият, че имат по-различна ориентация. Идеята е традиционният "София Прайд 2013" да бъде проведен съвместно с #ДАНСwhiteme на 21 септември. Шествието на гейове и лесбийки, което по принцип е в края на юни, бе отменено заради протестите. Тогава мотивите бяха, че ще се измести фокусът на посланията на прайда, както и че ще възникват инциденти с останалите протестиращи.

Още от началото на протестите през юни обаче активно в тях се включиха представители на гей движението, сред които и Десислава Петрова-Солджъра. Една от идеите е шествието да е със знамена с цветовете на дъгата редом до родния трикольор. Намеренията на гейовете е съвместно с подкрепящите ги демонстранти срещу правителството да облепят загражденията около Народното събрание с цветовете на дъгата. Картоненият автобус, който бе пребоядисан на розов танк, а от няколко дни е оранжева линейка, ще бъде боядисан също в цветовете на дъгата. Прайдът и протестът ще преминат съвместно по централните софийски булеварди.

По неофициална информация отделни по-крайни протестиращи подготвят контрапротест, а групи футболни хулигани подготвят провокации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай