ГЕРБ размаза конкуренцията в Разлог, не успя в Хаджидимово

ГЕРБ размаза конкуренцията в Разлог, не успя в Хаджидимово | StandartNews.com

Видимите резултати от управлението на кмета от ГЕРБ Красимир Герчев станаха причина за смазваща победа над опонентите в кметската битка. Управникът спечели втори пореден мандат начело на община Разлог с около 60% подкрепа. За него своя вот дадоха 6490 избиратели, далеч на второ място остана кандидатът на Реформаторския блок – Иван Димитров, който получи доверието на 1335 души.

„Приели сме стратегически документи за развитието на общината до 2020 година. Начертали сме ясна програма, която ще следваме, за да осигурим по-виско жизнен стандарт на местните хора. Устойчивото развитие ще дойде с разкреване на потенциала на общината, с нови работни места и повече инвестиции", заяви пновият стар кмет на Разлог. Той увери, че приоритет в работата му ще е подпомагането на хората в неравностойно положение. Целта на местната власт е да изгради Ресурсен обучителен център за деца в нужда.

ГЕРБ обаче не успя да промени статуквото в община Хаджидимово. Там трети породен мандат спечели досегашният управник Людмил Терзиев, който бе подкрепен от Местна коалиция „Бъдеще за община Хаджидимово". За него своя вот дадоха 65,21% /4181 гласа/ от избирателите, опонентът му от ГЕРБ Лазар Папазов остана втори с 34,79% подкрепа /2231 гласа/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай