Георги Стоянов: Морско чедо съм, затова спечелих

Георги Стоянов: Морско чедо съм, затова спечелих | StandartNews.com

ММА боецът Георги Стоянов стана големият победител в "Къртицата 2: Разтърсване". В зверска надпревара с актьора Александър Сано и изключително близък процент зрителски гласове Георги измъкна победата в събота вечерта и спечели 152 860 лв. Петимата финалисти - Костя Воротнюк, Георги Стоянов, Евгени Иванов, Емил Каменов и Александър Сано, започнаха последната си обща битка на височина 12 метра, а преодоляването на дървените пилони се оказа по силите единствено на Сано. Главната роля на Къртицата се оказа поверена на топохранителя Емил Каменов.
На финалната права един срещу друг се изправиха Александър и Жоро. В компанията на крокодил, нутрии и десетки риби и раци двамата атакуваха водния капан и изваждането на четири ключа. Момчето от морето - Георги, доказа, че бързината и водата са неговата стихия и преодоля препятствията за рекордните 2 минути. Ето какво каза победителят:

- Георги, финалното изпитание беше убийствено трудно. Какво ти помогна да спечелиш?

- Въобще не ме беше страх, исках да дам най-доброто от себе си. Като морско чeдо имам опит с водата и това ми помогна.

- Подозираше ли, че Емил е Къртицата?

- Да. Той трудно прикрива емоциите си и, като живееш с него, се усещаш. Когато го попитах дали е Къртицата, той не ми отговори, но по начина по който отрече, не ми изглеждаше убедителен.

- Какво ти казаха близките след победата?

- Дъщеря ми е най-доволна. Участвах заради нея, тя ме записа за състезанието. Разбира се, поздравиха ме всички приятели и роднини.

- 152 860 лв. - какво ще правиш с тях?

- Ще ги изхарча разумно. Мозъкът ми вече е по-малко ангажиран с финансовата ми стабилност, което е чудесно. Конкретен план още нямам, но ще е за нещо хубаво.

- Кога се връщаш на ринга?

- На 28 юни ще се бия в Англия. Обаче сега идва най-трудното - много малко професионални спортисти могат да си позволят да излязат от форма в продължение на 3 месеца.

- Какво - сега чувстваш, че си съвсем изостанал ли?

- Да. Предстоят ми брутално тежки тренировки, под строгия надзор на треньорите. Всъщност това е много по-трудно, отколкото задачите в "Къртицата". Но ще дам всичко от себе си, за да се завърна подобаващо в спорта.

- Имаш ли фаворит за изборите за Европейски парламент?

- Избрах да гласувам за Николай Бареков. Този човек помага много на младите хора и на спортуващите изобщо. Иска да върне мъжете, мъжествеността в обществото. Освен това подкрепям силно идеята му да се върне казармата. Тя учи на възпитание и дисциплина. И най-важното - в казармата всеки е равен на всеки. Няма мамини синчета, трябва да си помагате и после е хубаво, когато това се пренесе в живота. В този смисъл казармата учи на най-важното - толерантност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай