Ген. Атанасов: Случаят "Сертов" отвлича общественото внимание

Ген. Атанасов: Случаят "Сертов" отвлича общественото внимание | StandartNews.com

София. Случаят с изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов се преекспонира в медиите и измества вниманието от по-важни теми. Такова мнение изрази по Нова ТВ ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок.

"Това, което ме впечатлява чисто професионално – големите заглавия на вестниците. Дали изчезването на Петко Сертов е новина №1 на държавата? Къде останаха новините за „Южен поток" – някъде на вътрешните страници", посочи той.

"Някой може да използва тази ситуация за отвличане на общественото внимание. Имаше и намек, че става въпрос за нещо битово - изтеглените пари от банката и телефонните апарати. Той е опитен човек и знае, че единственият начин да бъде проследен е чрез клетките на мобилните телефони", обясни бившият шеф на НСС.

Според Атанас Атанасов полицията е реагирала навреме на сигнала, подаден от съпругата на Сертов, просто информацията не е съобщена публично веднага.

„Сертов има капацитета на кабинетен учен. Не знам защо бе избран за шеф на ДАНС. Вероятно за да може да се действа зад гърба му. Той беше франкофон, аналитичен човек, експерт. И вероятно заради това е бил назначен. Не съм говорил с Борисов за това, но Сертов напусна ДАНС, след като се смени властта", коментира Атанасов. Той уточни, че не е бил близък с изчезналия, но от няколкото им срещи е останал с добро впечатление от него.

Атанасов изрази мнението, че в момента ДАНС е „спяща клетка, която трябва да се преструктурира". „Трябва да се смени ръководството. Тези хора, които в момента са по върховете на ДАНС нямат никакво желание агенцията да изпълнява задълженията си. Ако те съвестно изпълняваха задълженията си по закон, скандалът с КТБ нямаше да се случи", заяви ген. Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай