Ген. Атанасов: Има проблем с обучението на кадрите в МВР

Ген. Атанасов: Има проблем с обучението на кадрите в МВР | StandartNews.com

Има голям проблем с обучението на кадрите в МВР – голяма част от тях не могат да използват оръжие, не знаят как се свалят дактилоскопични доказателства, което е много опасно. Това каза ген. Атанас Атанасов по повод състоянието на сектор „Сигурност в страната в предаването „Тази сутрин" по bTV.

„Има много аспекти, които трябва да бъдат променени и не толкова съотношението между състава на улицата и чантаджиите. Проблемът е, че не знаят как да изпълняват служебните си задължения", каза Атанасов.

„По-голямата част от обществото не е доволно от работата на полицаите, аз не се притеснявам 10 000 души ако напуснат МВР – може наистина да се направят реформи така", допълни той. От друга страна Атанасов каза, че реформа не се прави така. „Жоранов не прави реформа, той само провокира", допълни той.

Според него е трябвало да има правилно обществено обсъждане преди изборите. Атанасов твърдо застана зад оставането на 20-те заплати за полицаите при пенсиониране, но съобразено с това дали са били оперативни и имало риск за живота им.

Реформаторът допълни, че се притеснява от политизиране на полицейските протести. „ДПС трябваше да изчакат поне един ден, за да излязат и да ги подкрепят. На минутата се появи Лютви Местан с готов, написан текст за подкрепа", каза Атанасов. Той призова синдикатите да не допускат политизиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай