Газопровод гръмна край Павликени

Газопровод гръмна край Павликени | StandartNews.com

Газопровод се е взривил тази нощ в близост до Павликени, съобщи в предаването „Тази сутрин" и.д. кметът на града инж. Венцислав Иванов. Случило се е в нива на село Недан (на 9 км от Павликени). Няма пострадали хора и постройки.

Жителите на Павликени са чули взрива.

Предупредени са детски градини, училища и болница, които се топлят на газ, че газоподаването е спряно. Ще видим днес как ще ги топлим, уточни кметът.

В полето все още бушува огън, който се вижда от 1 км. Вероятно трябва технологично време, за да започне гасенето, не зная, не съм специалист, каза още инж. Иванов. Той уточни, че все още не е ясна причината за взрива.

Магистрален газопровод е гръмнал между павликенските села Патреш и Недан. Това съобщи за Радио ''Фокус''- Велико Търново инж. Венцислав Иванов - вр. и.д. кмет на Павликени. Инцидентът е станал в нива на около 1,5 км. от село Патреш и на 2 км. от село Недан. Газопроводът се е взривил в ранните сутрешни часове. Няма нанесени щети или пострадали хора. По думите на изпълняващия длъжността кмет до мястото на инцидента може да се стигне единствено с трактор. На мястото на инцидента има служители на Пожарна безопасност и защита на населението, които гасят възникналия пожар. Подаването на газта е изключено. Все още не е ясна причината за инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай