Футбол или висше? Какво избра синът на Румен Радев

Георги имал големи планове

Футбол или висше? Какво избра синът на Румен Радев | StandartNews.com

Големи планове има синът на президента Румен Радев. Георги, който през май беше абитуриент, е вероятно ще продължи образованието си в Германия, смятат близки до семейството. Георги имал интерес към елитен университет в Дортмунд, а натам се насочил благодарение на своята първа братовчедка София, пише вестник Ретро.

Племенницата на президента – дъщеря на неговата по-голяма сестра Лозана, вече втора година следва висшето си образование в немския град. Заедно с децата на държавния глава са израснали заедно и са изключително близки. Докато всички бяха ученици, редовно прекарваха летните си ваканции в родното село на Радев – Славяново, при своите баба и дядо. Бащата на президента – Георги Радев-старши, не можа да доживее да види внуците си като абитуриенти и си отиде през март 2020 г. Щерката на Радев и племенницата му са наборки и заедно завършиха гимназии в столицата.  Дарина избра да остане в България и е на път да приключи втората година от обучението си по актьорско майсторство в НАТФИЗ, където е сред най-изявените студенти от класа на Пенко Господинов.

Все още не е ясно в каква професионална посока се е ориентирал брат ѝ Георги, който като гимназист се бе фокусирал основно върху спортната си кариера. Той бе сред голмайсторите на частния софийски клуб „Барокко спорт“, а малко преди да завърши училище, изкара един сезон в младежкия отбор на ЦСКА. За да се готви за зрелостните изпити и кандидатстването си в университет, се отказа изненадващо от голямата си страст футбола в навечерието на XII клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай