Френският най-търсен от фирмите, които търсят служители

Нашествие на чужди компании наесен, дават хляб на 2000 българи

Френският най-търсен от фирмите, които търсят служители | StandartNews.com

Френският е сред най-търсените чужди езици от работодателите у нас. Това отчетоха експертите по трудова заетост от Менпауър пред "Стандарт". Много фирми искат да наемат служители, които знаят поне два езика, обясни Радостина Георгиева. Тя уточни, че в момента се търсят кадри с образование в областта на финансите и счетоводството. Причината е, че през септември се очаква бум на нови компании в сферата на услугите, които ще отворят офиси у нас. Те ще разкрият около 2000 нови работни места, каза още Георгиева.Представителката на фирмата посредник между работодател и работник не пожела да назове имената на частните компании. Но разкри, че дейността им е свързана с глобалните комуникации.

Работните места, които ще бъдат открити, са в сферата на аутсорсинга и изнесеното обслужване. Заплатите започват от 1200 лв. и стигат до 2000 лв. На българския пазар се очакват също и инвеститори от автомобилната индустрия. Има търсене и на по-нискоквалифицирани работници, каза още Радостина Георгиева от Менпауър.

В момента на пазара на труда съществуват доста свободни работни места за техници и шивачки. Експертите признаха, че един от проблемите у нас обаче е липсата на таланти. Много от кандидатите не отговаряли на изискванията на работодателите. Дори шивачките не били на ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай