Флашмоб срещу закриването на приют "Богров"

Флашмоб срещу закриването на приют "Богров" | StandartNews.com

София. Стотици осиновени от приют "Богров" на Animal Rescue Sofia бездомни кучета и техните стопани ще организират днес флашмоб с участието от 12:30 пред пилоните на НДК.

Организаторите искат да изразят недоволството от предстоящото закриване на приют "Богров" и да се напомни на властите и обществото, че хиляди кучета вместо по софийските улици, днес са в своите домове именно поради работата на Animal Rescue Sofia.

Animal Rescue Sofia е българска неправителствена, нестопанска организация, която от три години стопанисва общинския приют в Богров. Договорът за приюта изтича през декември и няма да бъде подновяван.

Осиновени от приюта кучета отглеждат журналистката Елена Йончева и нападателят на "Лудогорец" Михаил Александров. Сред дарилите за закупуване на нов терен за приют са Слави Трифонов и холивудската звезда Келан Луц ("Здрач").

За трите години работа в приют "Богров" Енимал Рескю София са задомили в България и чужбина над 2 400 кучета и са кастрирали още 5 500. Стопанисваният от тях приют е първенец по посещаемост, осиновявания и кастрации за цялата страна. Приютът трябва да затвори в края на годината, организацията събира средства за нов терен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай