Флашмоб „Не на насилието" пред Гранд мол Варна

Флашмоб „Не на насилието" пред Гранд мол Варна | StandartNews.com

Флашмоб „Не насилието" ще събере в неделя в 14 ч. варненци пред Гранд мол, където трима гардове пребиха до смърт болния Нягол. Във Фейсбук организаторите призовават протестиращите да дойдат със стари и непретенциозни дрехи, с каквито е бил облечен убитият мъж.

"Нека да бъдем облечени небрежно и бедно, дори като клошари. Да покажем, че няма да търпим подобно насилие, подобно оскотяване. И бедният има право на живот", пише в страницата на събитието „Не на насилието" в социалната мрежа.

52-годишният Нягол беше пребит в събота, докато се разхождал и гледал лъскавите витрини в търговския център. Едва във вторник бяха арестувани 24-годишният Ангел, 22-годишният Красимир и 20-годишният Цветан, които са с постоянна мярка задържане под стража и с обвинение по чл.116 от НК за умишлено убийство, извържено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Първоначално са били арестувани петима, но двама от тях, между които началникът на смяната, който е бил на мястото на инцидента, са освободени по неясни за сега причини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай