Финансист вдигал оргии за звезди

Финансист вдигал оргии за звезди | StandartNews.com

Леонардо ди Каприо, Камерън Диас и Бен Афлек са само част от участниците в секскупоните

Леонардо ди Каприо, Кейт Мос, Джон Кенеди-младши, Камерън Диас, Бен Афлек са участвали в сексоргии. Скандалното разкритие, разтърсило света вчера, дойде от 51-годишния финансист Дана Джиакето. В интервю за списание "Холивуд рипортър" той разказа как е организирал разюздани сбирки за най-известните хора в Америка. На скандалните партита се мяркали още Тоби Магуайър, фронтменът на R.E.M. Майкл Стайп, Марк Уолбърг, Джони Деп, Уайнона Райдър. Дана обаче не уточнява дали те са били преки участници.

Мнозина са убедени, че именно Дана Джиакето е прототипът на героя на Леонардо ди Каприо във филма "Вълкът от Уолстрийт". "Не, не съм агънцето от Уолстрийт. Макар че редица черти Лео е почерпил от мен. През 90-те години ние бяхме много добри приятели", разказва Дана. В пика на своята кариера през 1998 година той е контролирал финансова империя с активи от 5 милиарда долара. Консултирал е доста звезди къде да вложат парите си, живял е в пентхаус в Манхатън. През 1991 година Дана инвестира в музикалната компания "Sub Pop", която притежава правата върху тогава неизвестната група "Нирвана" и успява да направи Кърт Кобейн и компания суперзвезди.

По време на партитата му се е ляло шампанско по за 300 долара бутилката, а проститутките са получавали по 5000 долара. "Всичко беше под знака на секса и наркотиците. Но се придържахме към строги правила: винаги с презервативи. Веднъж всичките прозорци на апартамента бяха широко отворени. Мъртвопияният Джон Кенеди-младши седна на перваза на прозореца. Аз му извиках: "Махни се от тоя ш*бан прозорец, ще се пребиеш!". А той за малко да падне, добре, че някакво момиче успя да го хване", разказва Джакието. Той обаче бъркал дълбоко в джобовете на своите знаменити приятели. Само за питиета, самолетни билети и сандвичи Дана веднъж смъкнал от банковата карта на Ди Каприо 10 045 долара, а като цяло е успял да открадне от приятелите си около 20 милиона. През април 2000 г. Дана е арестуван на летище при опит да избяга от страната. За мошеничеството Джиакето е осъден на три години затвор. След излизането му приятелите му се отричат от него, напуска го и съпругата му. В момента той е собственик на малка компания за сосове и търси утеха в децата си.

Критикуват "Грейс от Монако"

"Грейс от Монако" не се хареса на критиката. Филмът бе прожектиран в Кан, веднага след откриването на кинофестивала от Киара Мастрояни, дъщеря на Марчело Мастрояни, и мексиканския режисьор Алфонсо Куарон. Мнозина очакваха с нетърпение да видят лентата с Никол Кидман, чието излизане по екраните няколко пъти бе отлагано. Кралското семейство на Монако ясно показа, че не го одобрява, след като прочете сценария му. "Вдъхновени сме от реални факти. Не става въпрос за биографичен филм. Не съм биограф, нито историк", заяви режисьорът Оливие Даан.

"Как е възможно да се заснеме толкова отегчителен филм, който е базиран върху история, изпъстрена с толкова клюки?", веднага попита "Холивуд рипортър". "Фестивалът в Кан се открива с кралски биографичен филм, който е по-лош от този за Даяна с Наоми Уотс в главната роля", заяви "Гардиън". Според "Дейли телеграф" става дума за невероятно глупава мелодрама.

Общо 18 филма ще се борят за наградата "Златна палма". Председател на журито тази година е новозеландската режисьорка Джейн Кемпиън, чийто филм "Пианото" спечели наградата през 1993 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай