Филип Златанов: Не помня какво съм писал

Филип Златанов: Не помня какво съм писал | StandartNews.com

"Не мога да кажа дали нещо е мое или не е мое, моите тефтери не съм ги виждал от година и четири месеца. Не мога да помня какво съм писал в тях", заяви Филип Златанов пред TV7.

"Подписах копия, без да съм видял оригиналите, но бях под абсолютно напрежение. Последния път, когато видях тефтерите си, беше в моя кабинет", разказа той и заяви, че е изненадан от всичко, което му се случва.

"Чувствам се жертва дотолкова, доколкото се тиражират неверни твърдения. Важно е за обществото да разбере за какво се обвинява един човек, който се очерня всеки ден", заяви той

"Исках да заявя категорично, да е ясно, затова се съгласих да говоря пред вашата медия (бел. ред. - ТВ7), че следственият отдел към СГП ми предложи да стана защитен свидетел, защото искаха да чуят някаква информация, която компрометира бившите и настоящи управляващи. Не можах да им предоставя такава информация. Още повече, че самият аз не се чувствам като престъпник, да съм направил нещо, за да бъда цял живот беглец, под чужда самоличност, в друга държава", каза още той.

Защитниците на Златанов уточниха, че това, което се тиражира в медиите като информация от тефтерчето на Филип Златанов, е прочит и интерпретация на прокуратурата. Според тях избирателно са представени части от записките, които вече са със съмнителна автентичност.

Мястото на доказателствата е по делата, а не на пресконференции, категорични са адвокатите на Филип Златанов.

В тефтерчетата на Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, се съдържаше информация за упражняване на натиск върху политически фигури. На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор.

Скандалните тефтерчета на Златанов бяха откраднати. Те са били предоставени на вещото лице Стефан Бенчев за графическа експертиза. На 29 октомври 2014 г. следовател е изискал обратно бележниците от Бенчев във връзка със заседанието по делото на Софийски апелативен съд. На 5 ноември 2014 г. Стефан Бенчев е подал сигнал в 06 РУП - СДВР, като уведомява органите на реда, че от автомобила му са изчезнали документи и лични вещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай