Фандъкова получи 5 млн. лева за обновяване пространството пред НДК

Фандъкова получи  5 млн. лева за обновяване пространството пред НДК | StandartNews.com

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова получи чек за 5 милиона лева. Парите са за проект за реновиране на пространство пред НДК. Той бе връчен от вицепремиера Екатерина Захариева, съобщават от Столична община. На специалната церемония днес присъства още заместник-кметът на София Ирина Савина, както и кметовете на 36 общини.

„Проектът за цялостна реконструкция на парка на НДК предвижда интервенция върху 144 декара парково пространство и 24 декара тротоари", каза Йорданка Фандъкова, която представи проекта на специална пресконференция. Тя обяви, че в понеделник сутринта са подписани договорите за безвъзмездна финансова помощ по бъдещите реконструкции на парка на НДК, както и на две прилежащи към него улици. Близо 4 750 000 лева е безвъзмездното финансиране от Оперативна програма „Регионално развитие". Останалите средства ще бъдат осигурени от Столична община, обяви Фандъкова. Целия проект ще струва около 13,5 млн. лева.

Проектът включва обновяване и подмяна на 4 километра тротоари по булевардите и улиците от всички страни на НДК. Става въпрос за бул. „Витоша", бул. България" бул.„Фритьоф Нансен" бул. „Патриарх Евтимий" бул. „Пенчо Славейков" ул. „ул. „Шандор Петьофи" и ул. „Баба Неделя" и ул. „Д-р Христо Стамболийски". Тези зони са част от цялостния проект, подчерта Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай