Фандъкова: Няма да бъдат изсечени 500 дървета в Борисовата

Обсъждането на проекта ще продължи, увери Фандъкова.

Фандъкова: Няма да бъдат изсечени 500 дървета в Борисовата | StandartNews.com

София. „Със сигурност няма да бъдат изсечени 500 дървета от Борисовата градина, като дори тези цифри не са заложени в проектите. Спомената бройка със сигурност е под сто дървета, но за мен и едно изсечено дърво, може да е проблем и трябва да се търси начин да се избегне." Това съобщи пред медии кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя коментира въпроса с проекта за минаването на трамвай през Борисовата градина, заради предстоящия протест против срещу изсичането на дърветата.

Фандъкова увери, че обсъжданията по проекта ще продължат и изтъкна, че очевидно хората нямат необходимата информация по случая. Кметът на столицата даде пример със слуха за спирането на линия 94, който тръгна от форуми в мрежата. Той предизвика бунт сред младите хора, но линията няма да бъде спряна.

"Такова нещо няма и не сме имали намерение да се прави", допълни още Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че главния архитект на София скоро ще се срещне с протестиращите, за да им обясни по-подробно случая с дърветата в Борисовата градина.

„Чувам за 500 дървета, което със сигурност не е вярно. Нека да проговорят и главният архитект и другите колеги с хората. Когато вече има някакви решения и има нещо притеснително и неразумно, ще се намеся и аз", заяви кметът на Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай