Евстатиев в съда, посрещнаха го с "боклук"

Евстатиев в съда, посрещнаха го с "боклук" | StandartNews.com

Обвиненият в изнасилване бивш кмет Иван Евстатиев бе доведен с конвой на заседанието в Пловдивския окръжен съд, където днес ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Според източници на TNS.bg той бил в тежко психологическо състояние.

В Окръжният съд започна заседанието, в което съставът, председателстван от председателят на Окръжния съд Веселин Хаджиев, ще трябва да реши дали да уважи частната жалба на адвокатите за промяна на мярката наложена от Районния съд в Стрелча или да го остави в ареста.

Междувременно стотина души от Стрелча са в момента пред съдебната палата в Пловдив. Те издигнаха трасперант с надпис : "Д-р Евстатиев - ти си злодей. Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие" . "Този човек не бива да е на свобода. Той е мръсник. Как може да посегнве на това дете!" коментират протестиращите.

"Едно време го имахме като син, а той дойде в градината ни и откъсна най- хубавото ни цвете. Тутманик съм му правила, сега да дойде да види какъв тутманик ще му извъртя" възмущаваше се прабабата на изнасиленото момиче Ганка.

Съгражданите на Евстатиев настояват той да остане за постоянно в ареста и заплашват с линч, ако се върне в града.

По-късно ще стане ясно решението на съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай