Евродепутат с конкурс и награди за ученици

Евродепутат с конкурс и награди за ученици | StandartNews.com

Благоевград. Евродепутатът Мария Габриел обявява конкурс за учениците от всички училища в областите Благоевград, Русе и Ловеч. Надпреварата е разделена в три възрастови категории. Целта е да приобщи учениците към основните европейски ценности и да ги провокира към опознаване на европейските институции, мястото на България в ЕС и ролята на ЕС на световната сцена.

Задачата на най-малките участници – от 1 до 6 клас, е да изработят рисунка или колаж на тема „Европа през моите очи". Към творбите трябва да бъде приложено и кратко описание на изобразената идея.

Учениците в категорията 7-9 клас трябва да напишат есе на тема „България за Европа и Европа за България". Авторите имат възможност да демонстрират своите познания и виждания за това как нашата страна допринася за развитието на ЕС и съответно предимствата от принадлежността на България към ЕС. Работите трябва да бъдат в обем до 2 стандартни страници.

Третата възрастова категория е за тийнейджъри от 10-12 клас. Те имат задача да изработят мултимедийна презентация по темата „Европейският парламент: гласът на гражданите за Европа". Трябва да представят своите знания и позиция за ролята на Европейския парламент като пряк защитник на интересите на европейските граждани. Основно изискване към презентациите е да бъдат с времетраене до 5 минути или до 10 слайда.

При изпращане на творбите задължително трябва да бъдат посочени трите имена на участника, населено място, училище и клас, телефон за обратна връзка и електронна поща. Крайният срок е до 15 декември тази година. Най-малките участници могат да изпратят произведенията си на адреса на Европейския информационен център на Мария Габриел в Хаджидимово - 2933 Хаджидимово, ул. "Димо Хаджидимов" №49. Електронната поща за есетата и презентациите е [email protected].

Предвидени са много поощрителни награди във всички възрастови категории – за най-малките, класирали се от 1 до 5 място, ще има MP3 player. За по-големите, заели първите три места, е осигурено посещение на Европейския парламент в Брюксел. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на официална церемония в периода януари - февруари 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай