Евакуираха село Бисер заради дъждовете

Евакуираха село Бисер заради дъждовете | StandartNews.com

Обявиха бедствено положение в Приморско

Бисер. Заради поройните дъждове жителите на село Бисер са евакуирани, това каза в ефира на Нова телевизия кметът на селото Златка Вълкова.

„Вали проливен дъжд цяла вечер. Нивото на реката е доста покачено. Проверен е язовир Орешец. Водата се изпуска от „Напоителни системи" профилактично, даже не е стигнала още до преливника. Риск оттам няма. Евакуирахме хората, които са покрай реката и ниските части на селото, за да няма евентуално някакви жертви. Пуснахме сирената, камбаната на църквата беше бита", обясни кметът.

„Докато не получим информация, която да ни успокои и да се понижи нивото на реката, няма да пуснем хората от най-ниските къщи да се приберат по домовете си", подчерта кметът.

Бедствено положение обаче обявиха в Приморско. Пътят Ново Паничарево – Ясна поляна – Приморско е затворен, съобщи Фокус. Двата моста над река Ропотамо между селата Ново Паничарево и Ясна поляна са пропаднали.

„В село Ново Паничарево нещата са много зле. На места в дворовете има над метър вода. Наводнени са мазета приземни етажи и др.", обясни Димитър Христов, главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка" в Областна администрация- Бургас.

Работи се по направлението Бургас – Атия, където има блокирани хора в почивна база в село Атия. В момента заседава кризисен щаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай