Ева Паунова: Електронните курсове вече са достъпни в цяла България

Ева Паунова: Електронните курсове вече са достъпни в цяла България | StandartNews.com

„Изследвания показват, че през 2020 г. всички професии ще изискват да бъдем компютърно грамотни. Очаква се недостиг от близо 1 милион кадри. В сърцето на разрешаването на този проблем стои сътрудничеството между публичния сектор и бизнеса". Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по повод стартиралата в понеделник, 13 юли 2015 г., инициатива на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) в партньорство с Агенцията по заетостта инициатива всички бюра по труда в България да предоставят информация за ИKТ курсове.

„Част от обученията са предназначени за абсолютно начинаещи, а повечето от тях се предлагат безплатно. Курсовете ще увеличат конкурентоспособността на младите хора на трудовия пазар като им позволи да добавят към вече придобитите си умения и eSkills". Ева Паунова, която е посланик на инициативата за електронни умения на Европейската Комисия e-skillsforjobs 2015-2016 допълни, че от развиването на е-умения зависи и разгръщането на потенциала на единния цифров пазар в ЕС, както и налагането на новия дигитален икономически модел.

Дейностите на евродепутата в ролята на посланик на е-уменията включват промотирането им на централноевропейско и национално ниво. Кампанията „eSkills for Jobs 2015-2016″ е продължение на кампанията от 2014 г., за която БАИТ е изпълнител за България. Информация за 24-те компании, предлагащи ИКТ курсове в България можете да намерите тук: http://idg.bg/eskills2015-2016/itcourses.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай