Ето я най-бързата серийна кола в света

SSC Tuatara е екстремен суперспортен модел.

Ето я най-бързата серийна кола в света | StandartNews.com

След няколко дни клюки и непотвърдена официално информация, днес американската компания SSC North America обави, че с представител на екстремния суперспортен модел Tuatara е бил поставен нов световен рекорд за максимална скорост за сериен автомобил.

Новото рекордно постижение, регистрирано със SSC Tuatara, двигателят на което е с максимална мощност от 1750 конски сили, е било постигнато на 10 октомври в близост до Лас Вегас.

Новият рекорд е 316.11 мили в час или 508.73 км/ч, като той се явява осреднена стойност от задължителните при подобен тип изпитания два пробега в различни посоки на една права. Първият от опитите е завършил с показание от малко над 301 мили в час, а вторият е бил 331.15 мили в час или 532.93 км/ч.

От SSC North America обявяват, че по време на изпитанията, на място са присъствали официални лица и са били използвани тарирани измервателни уреди.

Успоредно с регистрирането на новата рекордна максимална скорост на движение, с Tuatara са били отчетени още три върхови постижения, в това число и най-висока скорост на обществен път (532.93 км/ч).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай