Ето как най-лесно да разберем, че ни манипулират

Шестте прости съвета

Ето как най-лесно да разберем, че ни манипулират | StandartNews.com

Манипулаторите са хора, с които почти всички сме се сблъсквали. Някои могат да ги разпознаят лесно, а други може да попаднат в техните мрежи. Но как да разберем кога някой ни манипулира? Отговорът често се крие във фразите, които използват. Ето и някои от най-честите примери:

"Ако ме обичаше, щеше да го направиш за мен" - Тази фраза е типичен метод на манипулаторите да използват чувствата ви, за да ви държат под контрол. Те изискват нещо от вас, свързано с израз на обич, и използват това като средство за влияние.

"Никой не те разбира така, както аз" - Тази фраза се използва, за да ви накара да се чувствате специални и зависими от манипулатора. Те твърдят, че разбират вас по-добре от всеки друг, което ви прави зависими. 

"Ти си твърде чувствителен, прекаляваш с всичко" - Този коментар се използва, за да ослаби вашия емоционален отговор на определени ситуации и да ви накара да се чувствате виновни и неадекватни.

"Казвам ти го за твое добро" - Тази фраза се използва, за да оправдаят своите действия или решения, които могат да ви засегнат. Тя подчертава тяхната "грижа" за вас, но често скрива истинските мотиви. 

"Става все по-трудно да говоря с теб" - Това е методът, с който манипулаторът се опитва да подкопае вашата способност да разбирате и изразявате собствените си чувства, и мнения.

"Не мога да повярвам, че си такъв егоист" - Тази фраза се използва, за да ви накара да се чувствате виновни, когато сте направили нещо в собствен интерес или сте поставили граници.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай